Krijg zojuist, ongevraagd, een smsje binnen, afkomstig van 6464, met de volgende tekst:
Antwoord nu OK om je WRADAR te ontvangen. Info: 09005005040. 3 items/wk,3E/item. Stop abonnementsdienst? sms stop. Have fun! SMS nu OK naar 6464
Niet veel later mocht ik een 2e smsje ontvangen.
Snel even gezocht en het blijkt dat http://www.celdorado.com en http://www.sms2.tv er vermoedelijk achter zitten. Achter deze sites zit dan vermoedelijk weer:
Artiq Mobile BV
Hobbemakade 73
1071 XN AMSTERDAM
NEDERLAND
Waarna vervolgens blijkt dat Blinck International BV weer eigenaar te eigenaar is van Artiq Mobile BV
Ze zitten ook op Hyves. Daarnaast zijn ze nog op zoek, of op zoek geweest naar een legal officer
Dus, voor de volledigheid, ik heb me nooit en te nimmer voor welke sms dienst dan ook aangemeld, niet per gsm en niet per website.
Kortom, om maar de term van Marc Drees te gebruiken: aan de schandpaal met Artiq Mobile en Blinck International.
Tags: 6464, artiq mobile, blinck international, schandpaal, sms, wradar
July 8th, 2009 at 21:35
ALs je kijkt naar de diensten die deze mensen aanbieden, voor de bedragen die ze vragen (3 euro voor een simpel item per sms) dan kun je niet anders concluderen dat deze mensen de meest onnadenkende, geldzuchtige zakenmensen zijn, die geen enkele sympathie verdienen.
Verdorven idioten. Smakeloos.
September 7th, 2009 at 19:28
Net een ontzettende ruzie gehad met de zogenaamde helpdesk over hun smsjes van 2.75 per stuk en dat de hele maand door . Als iemand weet waar deze bedrijven zijn gevestigd dan kan je dat mailen naar marcovdvliet@hotmail.com. Artique-Mobile blijkt een pand te hebben op de Hobbemakade in Amsterdam en dat andere bedrijf Blinck , die site heb ik net bezocht en heeft een postcode vab 1070 NC. Ik ben ontzettend boos op deze lui ivm mijn absurde telefoonrekeningen . Zo wie mijn wat kan vertellen over deze malevide bedrijven laat me dit weten . Ik hoor graag
Marco
October 3rd, 2009 at 18:30
Ik denk dat ik dit bedrijf even een bezoekje ga brengen.
Laatste sms die ik heb ontvangen is 10-10-2008 geweest daarna nooit meer een ontvangen maar wat blijkt nu dat ik mijn telefoon rekeningen aan het checken ben en zie dat er nu 10 maal per maand een sms wordt gestuurd volgens t-mobile factuur maar zonder de geleverde diensten.
Dit is een oplichter die achter slot en grendel moet!!!
November 2nd, 2009 at 10:51
Legale klootzakken zijn het. Vaak begin je echt wel het eerst econtact zelf (een waardebon van Zara). De sms die volgt is zo onduidelijk dat je totaal niet door hebt dat je een betaaldienst activeert. Zo hebben wij 72 ringtones a 3 euro in 6 maanden gehad. 216 euro aan ringtones. Maar goed gewoon even bellen met de receptie en vragen naar de CEO op 020-7947500. Het minste wat je kunt doen is Blinck natuurlijk een beetje lastigvallen.
November 12th, 2009 at 20:17
Onterechte facturen.
Ik baal. Ook ik ben opgelicht door een of ander SMS bericht. Nu naar 5 maanden merkt mijn man op dat mijn rekining de laatste tijd wel erg hoor werd. Ik dus eens mijn rekeningen on line bekeken en ja hoor 4050 artiqmobile/300. Ze presteren het gewoon om op 12-06-2009 te 17.04 4 x 2.52 euro te innen. Ik ga tegen dit bedrijf zeer zeker aangifte doen van oplichting.
November 16th, 2009 at 13:50
ik werd maanden lang dagelijks telefonisch gestalkt; ook midden in de nacht: sms-jes met de tekst “veel plezier met je game”. ik download nooit iets van ringtones of games of wat dan ook. tot ik mijn telefoonrekeningen ging checken en dat stalken bleek me behalve mijn nachtrust ook nog € 2,50 per sms te kosten. gewoon pure mafia dus, digitale struikrovers. ik ga maar eens wat schade aanrichten bij die hobbemakade denk ik. maar een gezamenlijke aanklacht of via radar/consumentenprogramma aan de schandpaal nagelen en geld terug vorderen. weet iemand het adres van die binck ?
December 1st, 2009 at 11:22
Blinck International is volgens de KvK op hetzelfde adres als Arctiq Mobile gevestigd Hobbemakade 73, 1071 XN Amsterdam, telefoon 020 7947 500 (zelfde telefoon nummer als Arctiq Mobile) beiden staan vermeld in http://www.webdesignersgids.nl
December 6th, 2009 at 14:55
Tot nu toe ongeveer €60,- aan telefoonkosten betaald
voor ongewenste sms-diensten van 4050-ArtiqMobile-300.
December 7th, 2009 at 10:44
op telefoon nummer 0207947500 zoeken in de Telefoongids levert voor
Blinck International BV
ook het volgende adres op:
Claude Debussylaan 12,
1082 MD Amsterdam
geen slechte locatie
December 7th, 2009 at 19:12
Ik ben ook opgelicht door Blinck en ze hebben mij ook niet verzonden sms-en in rekening gebracht, door in één sms meerdere (vijf) sms-en te verstoppen. Dus je ontvangt drie sms-en maar je betaalt voor een stuk of 20. Mijn vraag is hoe kan ik dit geld terugvorderen?
December 7th, 2009 at 19:23
Hoe zijn ze eigenlijk aan mijn telefoonnummer gekomen, want ze zeggen dat ik twee keer een sms heb gestuurd, om mijn aanmelding te bevestigen met ok, terwijl dit niet zo is.
December 15th, 2009 at 03:04
ik heb het zelfde probleem paar maanden geleden begon mijn rekening hoog te worden, ik bel afentoe wel is buitenland ik dacht is wel niks, en nu dit maand zie ik gewoon opeens allemaal smsdiensten naar NSZ en CME gewoon elke maand 33 euro en dit maand zelf 52 euro. ik ging net kijken inderdaad die artiq mobile, nou ik sms ff met 6464 en dan stop krijg ik een sms terug je bent niet aangemeld voor dit dienst. weet iemand wat ik moet nu doen? eerst kpn bellen of die bedrijf of aangifte. het is wel veel geld voor een student.
December 28th, 2009 at 17:07
Artiq cq Blinck International heeft ook mij ongewilde SMS-jes voor meer dan 50€ in rekening gebracht. Vlgns mij voldoen ze met hun truc niet aan de gedragscode voor SMS-diensten: aanmelden door alleen je GSM-nummer in te typen telt niet, en de SMS waarin om bevestiging gevraagd wordt bevat geen verwijzing naar de dienst.
Dus terugvorderen en blijven klagen bij Artiq en de provider (ook hij is aansprakelijk: zie uitspraak rechter LJN BH2709 op rechtspraak.nl) ipv hysterische reacties. Blinck International is momenteel aktief aan het werven, hun HR manager (V) staat op Hyves en de man die Salesmensen zoekt is via LinkedIn te achterhalen incl. foto en e-mail adres.
January 20th, 2010 at 17:47
Omdat ik ook zo’n aan/uit-zet SMS kreeg en dus ook erg boos werd, dacht ik laat ik het even uitzoeken. Mijn SMS:
Antwoord nu OK naar 4443, maak kans op de iPhone en ontvang funsounds! Info:0900-3338111. 3 items/wk, 3E/item. Stop abonnementsdienst? sms stop. Sms nu OK!
Omdat ik waarschijnlijk niet de enige ben die deze personen al hun tanden uit hun bek wil slaan (niet dat ik tot nu toe een rekening voor de sms-jes gehad heb, alleen al dat ze me lastig vallen met zo iets), is het wel handig om even het juiste adres te hebben. Let wel in mijn woordenboek verdient een dergelijke hut het predicaat criminele organisatie. Als de overheid hier niks aan doet moeten we deze gasten zelf maar even opwachten.
Wel, de baas (die verdient dus de meeste klappen) is:
Luc Voncken, Co-Founder and Chief Executive Officer
Geheel overigens stapt hij onder zijn kantoor in de parkeergarage in een dikke auto, dus te zien krijg je hem niet zo maar. Ook via de balie beneden bij het bedrijven verzamel gebouw zal je niet zo door kunnen lopen naar zijn kantoor.
En hij heeft ook nog wat maatjes:
John Walsh, Chief Information Officer
Jean Keeling, VP Finance
Marc Bovy, SVP Operations
Thomas Kothuis, EVP Strategy & Business Development
Goed waar zeggen ze dat ze zitten? Via hun website kom ik op een bedrijven verzamel gebouw aan de zuidas in A’dam:
http://www.blinck.com/
Blinck International B.V.
Claude Debussylaan 16
1082 MD Amsterdam
Nederland
020-7947500
February 7th, 2010 at 21:33
Is er al iemand heen geweest?